Products Care

INSTRUCȚIUNI PENTRU PĂSTAREA / ÎNTREȚINEREA ȘI UTILIZAREA (PURTAREA) BIJUTERIIILOR
CU OCAZIA PĂSTRĂRII

Bijuteriile trebuie păstrate în casete compartimentate pentru a separa articolele în funcție de materialele din care sunt confecționate sau săculeți din materiale textile foarte fine, netede care nu se scămosează.

Casetele de bijuterii se păstreaza în spații ferite de praf, lumină, umiditate și murdărie.

Bijuteriile din aur nu se păstrează împreună cu bijuterii din oțel, bronz, alamă sau aliaj comun.

Perlele de cultura trebuie ferite de contactul cu obiecte metalice sau pietre pretioase. Nu expuneți pietrele la soare sau lumină puternică deoarece îți pot pierde în mod natural culoarea și strălucirea.

Trataţi cu atenție deosebită bijuteriile cu pietre fațetate. Acestea se pot zgâria ușor, fațetele se pot deteriora. Evitați contactul acestora cu metale sau orice alți agenţi care le-ar putea degrada. Păstrați-le în cutii, în compartimente speciale, căptușite cu material textil moale sau în săculeţi de catifea sau mătase, fiecare separat.

CU OCAZIA PURTĂRII

Nu supuneți bijuteriile la șocuri mecanice: căzături, lovituri, bruscări de orice fel etc.

Nu supuneți bijuteriile la contactul cu apa și produse chimice (spray-uri, detergenți, înălbitor, clor, diluanți, benzină etc.).

Nu purtați perlele sau bijuteriile cu pietre prețioase / semiprețioase împreună cu lănțişoare de metal sau alte bijuterii cu pietre pentru că se pot zgâria. Purtați cu grijă bijuteriile cu perle, montura lor nu rezistă șocurilor mecanice.

Nu expuneți mult timp bijuteriile la soare întrucât acestea își pot pierde din luciu sau se pot decolora.

Nu aplicați parfumul, cremă de corp sau alte produse de machiaj direct pe bijuterii pentru a evita posibilele reacții chimice dintre diferiții componenți chimici.

Nu purtați bijuteriile în timpul activităților sportive, casnice sau alte activități în timpul cărora acestea se pot zgâria, deteriora, deforma sau chiar rupe. În cazul bijuteriilor cu pietre, acestea se pot zgâria, sparge sau pierde.

Scoateți bijuteriile înainte de culcare deoarece în timpul somnului le puteți deteriora, deforma, zgâria sau rupe.

Deschideți cu delicatețe brățările, cerceii, colierele, lanțurile deoarece manevrarea bruscă a sistemului de închidere poate duce la defectarea acestuia.

În funcție de gradul utilizării, vă recomandăm ca bijuteriile să fie examinate și curățate de către un bijutier cel puțin o dată pe an.

For proper sizing, we recommend using a tape measure