Returns & Exchanges

Consecințele Retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dv., inclusive costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract*. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Atenție

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

In vederea exercitarii dreptului de retur, produsele vor fi expediate la SOFART CREATIVE SRL (numita in continuare SOFART CREATIVE SRL), la adresa Strada Matei Basarab, nr 106, bl 73, et 4, ap 18, interfon 18 fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, într-un termen cat mai scurt de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

Pe cat posibil, produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare, in cutia originala, cu etichetele intacte, accesoriile complete, consumabilele originale sigilate si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor. Profesionistul isi rezerva dreptul ca, in momentul receptionarii produsului de la client, daca se constata ca produsul nu mai prezinta aceleasi caracterisitici ca in momentul achizitionarii: estetic, functional sau consumabile sigilate, conform OUG nr. 34/2014, sa faca dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor sau sa solicite expertiza si deviz de cost unitatii autorizate de furnizor pentru a readuce produsul la starea initiala.

Garanția produselor. Garanția legală de conformitate

Prin certificatul de garanție emis de catre Vanzator / Profesionit se atestă că produsele achizitionate prin intermediul site-ului îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare. Termenul de garanție legala pentru conformitatea produselor este de 2 ani pentru orice lipsă de conformitate existenta la data vânzării.

Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios — aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰), precum si, dupa caz, a pietrelor prețioase încrustate în montura bijuteriilor sunt garantate pe viață. Produsele pot fi schimbate în termen de 30 de zile de la data achiziţiei, doar însoțite de bonul fiscal și doar în cazul în care acestea nu au fost purtate şi nu prezintă semne de uzură datorate manevrării defectuoase. Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16(1) din legea 449/2003(12).

Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute prin acest Certificat de Garanție. Prin prezentul certificat de garanție vă asigurăm că bijuteriile sunt marcate în conformitate cu marca de garanție proprie si marca de titlu, aceasta fiind autorizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor — Direcția pentru Metale Prețioase. Acest certificat de garanție atestă faptul că bijuteria este realizată din aur.

Aurul poate fi galben, alb sau roz. Aurul este obţinut prin alierea metalului preţios cu un mix de metale care îi conferă nuanţa specifică. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, acestea sunt acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în 6-12 luni, iar bijuteriile pot pierde din strălucire.

Pentru bijuteriile încrustate, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, într-un termen de 15 zile, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile art. 16 (1) din legea 449/2003 (12), dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări.

Formular de Retur / Reclamație / Retragere

  Denumire Produs

  Retragere / Renunțare / Retur

  Înscrie în tabel cifrele corespunzătoare motivelor returului
  1. Mărime prea mare (largi)
  2. Mărime prea mică (strâmți, înguști)
  3. Incomozi
  4. Arată altfel decât în poze
  5. Deteriorați
  6. Trimiși greșit: Model / Culoare / Mărime
  7. Altele...

  Doresc:

  Înlocuirea ProdusuluiRetragerea din ContractReturnarea Produsului și Restituirea Contravalorii


  For proper sizing, we recommend using a tape measure